Gauffre aperitiv

Azi am sa postez prima mea reteta.Si nu intamplator am ales gauffres.
Sunt innebunita dupa ele. Cea mai buna gauffre pe care am gustat-o vreodata a fost la Atomium, in Bruxelles. Daca vreodata aveti ocazia nu ezitati - este divina!
Am decis ca e timpul sa fac si eu gauffres, dar nu dulci.
Am preferat pentru azi gauffre aperitiv.

Am folosit:
- 150g bacon
- 2 ardei grasi
- 1 ceapa medie
- 150 ml lapte
- 200g faina
- 150g cascaval afumat
- 4 oua mari
- oregano si piper
- sare
- 1 lingurita de bicarbonat de amoniu

Cum am procedat:
- am taiat ceapa si ardeii
- am feliat si apoi am maruntit baconul si l-am rumenit intr-o tigaie teflonata (eu nu am avut nevoie de ulei)
- am spart cele 4 oua intr-un bol
- am adaugat ceapa, ardeii si baconul peste oua si am amestecat
- am pus laptele, cascavalul si condimentele
- la final am adaugat bicarbonatul de amoniu si faina
- am amestecat pana cand compozitia a devenit omogena
- cu ajutorul unei linguri am umplut cuiburile unui astfel de prese, nu inainte de a le unge cu o pensula inmuiata in ulei (e necesar decat inainte de prima coacere):

 Iata ce a iesit.


Am promis ca am sa fac si Gauffres de Liege. Nu stiu exact cand, dar parca mi-am redeschis apetitul. In plus, mai e decat o luna si un pic pana cand am sa gust din nou gauffre la ele acasa!



Etichete: